Welkom op de website van de vakgroep chirurgie en orthopedie !


  Contact : 088-005 8888

Sportorthopedie

Sportorthopedie is een van de speerpunten van de vakgroep orthopedie. Dit vindt zijn uiting in onder andere de samenwerking met Sport Medisch Centrum Papendal, NOC/NSF (Team NL performance partner), Vitesse, De Graafschap, etc.

De sportorthopedie wordt in de volle breedte uitgeoefend met specialisten voor ieder gewricht en de daarbij passende pathologie. Voorste kruisbandreconstructies, operatieve behandelingen van schouderinstabiliteit en uiteraard arthroscopieën van de knie zijn voorbeelden van de ingrepen van sportorthopedie.

Er is een goede samenwerking met Sport Medisch Centrum Papendal. Hier worden veel (professionele) sporters behandeld en er is een goed revalidatieprogramma beschikbaar. Wekelijks is er in Rijnstate een gezamenlijk sportspreekuur met een sportarts vanuit het Sport Medisch Centrum Papendal. Dit spreekuur is niet alleen open voor professionele sporters, maar alle sporters uit de regio met een sportblessure zijn welkom. Gezien de samenwerking met de sportarts worden niet alleen blessures gezien die een operatieve behandeling behoeven, maar alle sportgerelateerde blessures.

Meer informatie

Specialisten sportorthopedie

D. Kok

P.C. Konings

C.J.M. van Loon