Welkom op de website van de vakgroep chirurgie en orthopedie !


  Contact : 088-005 8888

Longchirurgie

De longchirurgie in Rijnstate wordt in nauwe samenwerking binnen het ARTZ (dat is het regionaal samenwerkingsverband met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede) uitgevoerd. In Rijnstate wordt zowel de oncologische longchirurgie (longkanker) als de niet-oncologische longchirurgie (chirurgie bij infecties zoals empyeem, maar bijvoorbeeld ook operaties bij een verlamming van het middenrif) verricht.

Er is in Rijnstate uitgebreide ervaring met de VATS techniek (kijkoperatie) voor alle vormen van longchirurgie. Sinds 2016 worden onder andere kijkoperaties door maar 1 opening uitgevoerd (de Uniportal VATS techniek). In oktober 2017 is tevens gestart met Robot geassisteerde longoperaties.

De longchirurgie wordt uitgevoerd onder het motto van “kwalitatief hoogwaardige state of the art zorg met een persoonlijke benadering van de patiënt”. Dit blijkt ook uit de goede uitkomsten van de landelijke kwaliteitsmonitoring, waarbij wij de afgelopen jaren goede resultaten hebben behaald.  In Rijnstate worden jaarlijks tussen de 80 en 100 operaties voor longkanker verricht, Rijnstate is daarmee een van de grotere longchirurgische centra van Nederland. Ook is Rijnstate een erkend opleidingscentrum voor de longchirurgie.

Meer informatie

Specialisten longchirurgie

J.W. Lardenoije

J.W. Lardenoije

M.M.P.J. Reijnen

S. van Sterkenburg

S. van Sterkenburg

E.J. Hekma

P. van Schaik

M. de Roos