Welkom op de website van de vakgroep chirurgie en orthopedie !


  Contact : 088-005 8888

Specialist

Prof. M.M.P.J. Reijnen

Persoonlijke noot

“Optimale zorg voor de patiënt kenmerkt zich door verantwoorde innovatieve zorg, uitgevoerd door een goed getraind team en een goede en open communicatie. Het feit dat dit een gegeven is in Rijnstate maakt dit voor mij het ideale ziekenhuis.”

Opleidingen en werkervaring

Prof. M.M.P.J. Reijnen werkt bij Rijnstate sinds 2007. Hiervoor was hij werkzaam als chirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden met als aandachtsgebieden vaatchirurgie en longchirurgie.

Van  2009 tot 2017 was hij opleider heelkunde. Sinds september 2018 heeft hij een deeltijd aanstelling als hoogleraar aan de Multi Modality Medical Imaging groep van de Universiteit van Twente.

In 2002 promoveerde hij met het proefschrift “Effects of hyaluronan on intra-abdominal adhesion and abscess formation. An experimental study” aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 2003 heeft hij zijn opleiding tot chirurg afgerond in het Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

  • Vaatchirurgie
  • Flebologie
  • Longchirurgie

Nevenactiviteiten

Reijnen is wetenschappelijk zeer actief hetgeen heeft geleid tot meer dan 200 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften en leerboeken en meerdere promoties op het gebied van de vaatchirurgie. Daarnaast is hij vaste faculty van diverse internationale wetenschappelijke symposia en bij betrokken bij de organisatie van diverse workshops. Sinds 1 september 2018 is hij als hoogleraar werkzaam binnen de Multi Modality Medical Imaging groep van TechMed Centre van de Universiteit Twente. Daar wordt gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de endovasculaire chirurgie om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

https://people.utwente.nl/m.m.p.j.reijnen

Oratie Prof.dr. M. Reijnen

Lidmaatschappen