Welkom op de website van de vakgroep chirurgie en orthopedie !


  Contact : 088-005 8888

M.M.P.J. Reijnen

Persoonlijke noot

“Optimale zorg voor de patiënt kenmerkt zich door verantwoorde innovatieve zorg, uitgevoerd door een goed getraind team en een goede en open communicatie. Het feit dat dit een gegeven is in Rijnstate maakt dit voor mij het ideale ziekenhuis.”

Opleidingen en werkervaring

Dhr. M.M.P.J. Reijnen werkt bij Rijnstate sinds 2007. Sinds 2009 is hij bij Rijnstate ook werkzaam als opleider heelkunde.

Hiervoor was hij werkzaam als chirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden met als aandachtsgebieden vaatchirurgie en longchirurgie.

In 2002 promoveerde hij met het proefschrift “Effects of hyaluronan on intra-abdominal adhesion and abscess formation. An experimental study” aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 2003 heeft hij zijn opleiding tot chirurg afgerond in Arnhem.

Speciale aandachtsgebieden

  • Vaatchirurgie
  • Flebologie
  • Longchirurgie

Nevenactiviteiten

Reijnen is wetenschappelijk zeer actief hetgeen heeft geleid tot meer dan 100 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften en leerboeken en meerdere promoties op het gebied van de vaatchirurgie. Sinds 1 september 2018 is hij als hoogleraar werkzaam binnen de M3I-groep van de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente. Daarnaast is hij vaste faculty van diverse internationale wetenschappelijke symposia en bij de organisatie van diverse workshops.

Lidmaatschappen