Welkom op de website van de vakgroep chirurgie en orthopedie !


  Contact : 088-005 8888

P.C. Konings

Persoonlijke noot

“Ik vind het geweldig om in Rijnstate te werken met zoveel ambities en professionaliteit. Mijn aandachtsgebieden schouder en pols/hand kan ik hier in volle omvang uitvoeren. Daarnaast is er de unieke samenwerking met de heelkunde betreffende de traumazorg. Samen bieden we de beste zorg bij de beste dokter.

Een andere samenwerking die ik belangrijk vind is de hand- en polschirurgie. Samen met de revalidatie, plastische chirurgie, traumatologie en handtherapie wordt deze groep patiënten met vaak complexe problemen op hoog niveau behandeld.”

Opleidingen en werkervaring

Dhr. P.C. Konings is werkzaam in Rijnstate sinds 1 september 2009. Van 1990 tot 1998 studeerde hij Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. De opleiding orthopedie in het Westeinde ziekenhuis te Den Haag en het Leids Universitair Medisch Centrum heeft hij afgerond in 2007.

Tijdens de opleiding toonde hij interesse in de traumatologie door het volgen van trauma fellowships in Edinburgh, Schotland (2000), en in Leeds, Engeland (2006). Na de opleiding heeft hij zich gesubspecialiseerd in de Bovenste Extremiteit door het volgen van een Schouder Fellowship (2008) en een Pols/Hand Fellowship in Reading (2009), Engeland.

Sportorthopedie is tevens een aandachtsgebied. Er is een nauwe samenwerking met Sport Medisch Centrum Papendal, Vitesse en Go Ahead Eagles.

In juni 2015 heeft hij het Europees Examen voor Hand- en Polschirurgie behaald. Dit is een Europese erkenning die het kennisniveau van de hand- en polschirurgie binnen Rijnstate verhoogt. Met dit certificaat behoort hij tot de selecte groep van drie orthopedisch chirurgen in Nederland.

Speciale aandachtsgebieden

  • Schouderchirurgie
  • Pols/handchirurgie
  • Sportorthopedie
  • Traumatologie

Nevenactiviteiten

Specialistmanager Spoedeisende Hulp (SEH) en Acute Opname Afdeling (AOA)

Lidmaatschappen